Huskylyan

Huskylyan

Helt utslagna

Nu har vi en bloggPosted by Sandra Olofsson Thu, November 12, 2009 00:01:31

Ja, hela familjen har varit helt utslagna sedan Kosta Off Snow. Adam satte igång redan på måndagen. Jag tog efter. När man vätskat av sig närmare 5 kg mår man inte så prima. Därför har ni fått vänta på denna uppdatering av helgens tävlande.
Vi, det vill säga jag, Maja, Adam, Petra, Anna, Lotta och Mikaela åkte till Orrefors stugby i fredags för att inkvartera oss inför helgens tävling. Det var ett ganska primitivt boende med inget vatten eller toaletter i själva stugan. Vad gäller plats till hundarna var det alldeles utmärkt. Man störde ingen direkt. Många valde att komma redan på fredagen vilket är förståndigt så att hundarna hinner vila från resan innan det är dags att ge sig ut i tävlingsspåren. Spänningen inför tävlingen låg på topp. Hur skulle de nya Kosta Off Snow banorna vara?
Vi gav oss av efter 8 snåret till tävlingen som låg ca 1,5 mil från stugbyn. Parkeringen var väl planerad med funktionärer som visade var man skulle stå. Veterinären gick runt till de olika ekipagen och kontrollerade hundarna MYCKET ingående. Första start var 12.00. Det var Lotta som startade med sitt fyrspann. Adam startade 12.03 och jag 12.05. På väg till tävlingsplatsen hade Adam lurat av mig trehjulingen med motiveringen att jag hade ett bättre spann då vi fått lämna Adams ledarhund Sven hemma då han hade ett öppet sår på insidan av benet. I stället skulle Bacardi göra entré på sin första tävling med inte mycket träning. Dessutom skulle han köra Chevak i led( inte direkt ett första hands val att ha i led). Ni vet hur karlar är:) Så för att inte ha såriga öron fram till jul så gav jag honom trehjulingen. Detta skulle i praktiken innebära att mina spannhundar skulle dra 7kg mer per hund. Inget drömläge alltså. . . . Adam körde in på en 2:a plats dag ett, jag på en 5:e. Dessa placeringar behöll vi även dag 2. Jag ville gärna också ha stått på prispallen men är ändå mer än helnöjd med hundarnas insats under helgen. Adam körde en spannkombination som vi trodde var omöjlig. Ack så fel man kan ha. Han blev dock snuvad på guldet av sin mycket värdiga motståndare( usch, det lät hemskt), Sussie Grönberg. Chevak hade klarat att gå i led på tävling. Bacardi bevisade för oss att han väl kan vara värd en plats i 6-spannet till vintern. Han jobbade på hela rundan med samma intensitet. När han kom i mål viftade han på svansen som om han ville säga: Detta var väl inget! Bådar gott inför framtiden.
Mitt spann kämpade på så gott det gick med alla kilon de var tvungna att dra. Det finns inget de hade kunnat göra bättre. Men lura av mig trehjulingen gör han inte igen! Det vill jag lova.
Petra startade på sin första tävling någonsin i cani cross, linlöpning med hund. Hon hade lånat Medusa av oss då hennes hundar tyvärr ej hade tävlingsåldern inne. Medusa är inte en utpräglad hund för linlöpning, så Petra har fått kämpa väl. Men att komma hem med ett brons på sin första tävling är inte fy skam.
Familjen Grönberg har verkligen lyckats med denna tävling. Mycket roliga banor med lagom backar men framförallt SÄKRA banor. Det var näst intill omöjligt att köra fel. Underlaget var väldigt tassvänligt. Dessutom tyckte även hundarna att banorna var intressanta. De sprang förväntansfulla hela banan igenom. Det är det bästa vi varit med om i barmark. Längtar redan till nästa Kosta Off Snow. Dessutom lyckades de med att anordna en helmysig kväll med middag och föreläsning på Orrefors vandrarhem.Adams start dag ett.Min start dag ett.Petras målgång med Medusa.En bild på mig i farten. Tyckte den var rätt fräck.

Jag har blivit tillfrågad att skriva artiklar om helgens tävling både till Polarhunden och Draghunden vilket jag tackat ja till. Då jag själv inte hunnit ta så många bilder är ni välkomna att maila över bilder om ni har någon bra med HÖG kvalité.

Så kommer tacklistan till alla som gjort denna tävling möjlig för oss. Först vill vi tacka dig Anna för den proffsiga barnvakt du är. Utan dig hade vi inte kunnat slappna av och koncentrera oss på hundarna. Vi vet att Maja var i de bästa händer hon kunde vara i. Utan dig hade det dessutom inte blivit några bra bilder. Sedan vill vi tacka, utan någon inbördes ordning, familjen Grönberg för ett brinnande engagemang och ordnande av denna tävling. Alla funktionärer. Ronja för passningen av de hundar vi lämnat hemma. Petra, Anna (igen), Lotta och Mikaela för trevligt stugsällskap. Samt alla som varit och tävlat och förgyllt våran helg! Det är alltid trevligt att träffa både nytt och "gammalt" folk på tävlingar.

  • Comments(2)//blogg.huskylyan.com/#post74