Huskylyan

Huskylyan

SHAM-draget tillika rasmästerskapet för siberian husky

Nu har vi en bloggPosted by Sandra Olofsson Wed, February 24, 2010 20:50:53

I fredags bar det av mot Särna igen för att till helgen tävla i Nornäs. Vi har hittat världens mysigaste vandrarhem i Särna, Turistgården. Vi kan varmt rekommendera detta boende. Rent, snyggt och dessutom en mycket trevlig familj som driver det. Tack för denna säsongen Turistgården.

Vi skulle denna tävling prova unghundarna Bacardi och Zeke för att ge dem lite tävlingsrutin. Med facit i hand var det ett mycket bra val. De behöver verkligen mer rutin och enda sättet att få det är övning, övning, övning. Lördagen bjöd på -18 och alldeles utmärkta spår. Dio och Bacardi i led, Zeke och Sven i point, Tobbe och Niklas i wheel. Gud vad det gick undan. Adam hann ifatt spannet som startat ut 2 minuter före honom ganska snabbt. När han ska köra om bromsar föraren framför så att snön sprätter bakåt. Vad händer då med en unghund i led som aldrig gjort en omkörning i ledposition? Jo, då kastar man sig åt sidan, rätt ut i djupsnön. Det hela slutar med att Adam får ankra upp och trassla ur spannet som ser ut som kassler. Han drar iväg igen, hinner ikapp samma spann igen och. . . ja, en repris. Detta händer ytterliggare en gång. Så efter totalt 3 ankarstopp är han äntligen förbi framförvarande spann. Nu bär det av mot mål. Mycket tid har gått "förlorad" vid omkörningarna. Det känns ändå som ett klokt val att låta unghundarna få tävlingsrutin. Jag och Maja står i mål för att fotografera Bacardis tävlingsledardebut. Snopen blir jag då jag trycker in knappen på kameran och det inte händer något. Kylan tog musten ur batteriet helt enkelt :(
På kvällen är det dags för gemensam middag på skolan i Nornäs. Det blev hela 2 LASS mat. Jag ljuger inte då jag säger att det var den godaste renskavsgryta jag någonsin ätit. Mums. Kylan tar tydligen rätt bra på krafterna :) Vi tittar på dagens resultatlista och ser att Adam trots alla ankarstopp ändå ligger 3:a. Inte illa.
Söndagen bjuder på ca -23 grader och tunga spår då det snöat ganska bra under kvällen. Blåst ovanpå det och det driver igen. Med gårdagens omkörningstrul väljer vi att byta plats på hundarna. Dio och Sven i led, Bacardi och Niklas i point, Tobbe och Zeke i wheel. Adam får ett felfritt löp denna dag och kör in på dagens 2:a bästa tid. Men med gårdagens stora tidsförlust räcker det ändå "bara" till ett brons.

Adam på väg in mot mål dag 2. Tiden räcker till ett 1:a pris i meritering vilket innebär att alla våra hanhundar i tävlingsför ålder nu är brukshanar. Sven, Niklas, Dio och Tobbe saknar bara ett 1:a pris till för att bli polarchampions. Inte illa för oss skåningar!Medaljörerna i 6-spann klassen. Guld Fia från kennel Shejrix, silver Lisbeth från kennel Hedlunda och brons Adam från kennel Huskylyan. Även Maja fick ta del av medaljensmiley

Morgonen därpå hade vi planerat att åka från Särna 8.00. Adam går ut en kvart tidigare för att starta bilen. Han vrider om nyckeln men bilen startar inte. Termometern visar på -35! Vi sätter igång att värma motorn med en fläkt. Bäddar in hela motorhuven med plädar för att bevara värmen. Fyra timmar senare är bilen fortfarande inte igång. Sista räddningen blir Assistanskåren. Det var knappt ens att de klarade av att få igång bilen. Efter tio minuter får de igång bilen. Vi är 1100 fattigare men ack så lyckliga över att bilen äntligen är igång. Klockan har nästan hunnit bli 14. Bara "några" timmar sena. Det hade dessutom varnats på radion att ett oväder var på väg in mot södra Sverige. Typiskt.
Vi stannade till på MC Donald´s i Kristinehamn för att träffa Eduardo samt hämta upp våra nya förmågor- Bruno och Balou. Tack än en gång Eduardo för att du kört hela vägen dit för att möta upp oss i detta hemska väder. Och tack för dessa underbara pågar.
Bara någon mil utanför Kristinehamn blir vi stillastående. 2 lastbilar som blockerar vägen. En timme senare är vi så äntligen på väg. Hinner till Småland där vi blir stillastående på motorvägen i över en timme( nästa lastbilar som blockerar vägen). Vi blev tvungna att rasta hundarna på motorvägen. Strax innan örkelljunga är motorvägen helt avstängd p.g.a. olyckor. Vi blir tvungna att köra genom Skånes Fagerhult samt Örkelljunga. Att folk inte lär sig att ta det lungt när det är -10 och regnar! Kvart över 5 på morgonen kom vi äntligen i säng.

Bruno till vänster och Balou till höger. De är alldeles underbara. Full fart och fläkt. Massakrerar vad som går att massakrera i ett hem. Moppen går varm där hemma. Men vad gör man inte för dessa bedårande valpar som är halvsyskon till Acin och AJ. Nu har man 4 "barn" att ta hand om. Ni får själva lista ut vilka de andra två är!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fia Thu, February 25, 2010 22:05:07

Oj! vilken snyggobild på medaljörerna ;-) Det är alltid väldigt kul att träffa er på tävlingar. Och extra kul när vi får stå på pallen båda två, finns ju inget roligare än när vänner placerar sig. JÄTTEGRATTIS till bronset Adam!