Huskylyan

Huskylyan

1-års firande och de sista kämparna från SPHK Södra

Nu har vi en bloggPosted by Sandra Olofsson Tue, March 23, 2010 19:25:29

Har varit drabbade av dagens I-landsproblem( har varit utan internet ett tag då det varit fel från leverantören). Så nu kommer en hel del uppdateringar.

Innan SM var vi och firade min syster Nellie på hennes 9-årsdag. Det var ett kalas som blev kombinerat med Majas 1-årsfirande då vi skulle åka upp till Åsarna onsdag natt och insåg att vi annars inte skulle hinna fira henne. Så det blev ett 2 i 1 party. Med två lika fina sessor :) Maja blev glad över sin bouncing zebra som hon fick.

Maja sitter på sin zebra utsmyckad med sitt nya halsband och broschnalle.

Maja är riktigt trött när det väl är dags att blåsa ut ljuset på sin banantårta.

På onsdagskvällen kom mamma och hämtade Maja då hon skulle vara hos henne under vår SM vistelse. Vi var oroliga för hur det skulle fungera både för oss och för henne att vara utan varandra i nästan en hel vecka. Det visade sig senare vara helt i onödan då hon inte saknat oss en endaste gång. Hon, mormor och moster Nellie hade haft det så roligt. De hade åkt rutschkana, lekt på stenarna vid havet och t.o.m. varit på badhuset, vilket Maja tyckte var fantastiskt roligt. Vi fick en hel del MMS från badhuset. På bilderna kan man se att hon verkligen är en fisk!

På SM gick det väl si sådär. Adam startade ut i full nittio på de superhårda och fina spåren. Hundarna sprang allt vad de orkade. . . halva rundan för att sedan bokstavligt talat skita, skita, skita! Det var helt och hållet vårt fel. Adam borde ha bromsat dem den första halvan när han visste att det var 3 dagar samt att han vet hur den världsberömda backen är mot slutet. Dessutom borde vi inte ha gett hundarna något annat än möjligtvis lite köttvatten. 2 veckor innan SM gjorde vi ett 100% foderbyte då det andra foder vi gått på från november månad bara resulterat i dåliga magar med blod i avföringen vid hård ansträngning. Dag 1 låg han 7:a. Kvällen tillbringades med att tvätta linor och selar efter allt skitande. Dag 2 körde han upp sig till en 4:e plats vilken han även behöll dag 3. Så vi slutade alltså på en 4:e plats i 6S C. Placeringen är väl i och för sig inte fy skam då de tre medaljörerna hållt på med draghundar mellan 10-20 år. Det var väl tiden i sig som kunde ha varit bättre. Men kör man slut på hundarna redan dag 1 så är det inte mycket att göra. Ska sluta att gnälla nu. Vi har tagit lärdom av händelserna. Dessutom har vi fått många bra och nya tips från alla trevliga mushers som vi träffat under helgen. Vi får nöja oss med en 4:e placering på SM som avslutning på denna säsong.

Grabbarna på väg in mot mål. Våra underbara kämpar i spannet är Dio och Niklas i led, Teqno och Sven i point samt Tobbe och Tiny i wheel.De två sista kämparna från SPHK Södra- Adam Kolota och Jan Snarberg. Janne lyckades knipa åt sig silvret i 8S C klassen. Stort grattis Janne från Huskylyan! Inte illa pinkat. I alla fall en medalj till SPHK Södra på SM. Jan lärde oss ett riktigt bra ordspråk- Förlorarna har alltid en massa ursäkter medan vinnaren har en plan. Det tål att tänkas på!

Vill tacka alla som gjort denna helgen möjlig för oss. Ingen inbördes ordning. Tack Gert och Käthe som passat hundarna som stannade kvar hemma. Tack mamma för att du tog hand om vår solstråle så att hon slapp förfrysa den andra kinden. Ett riktigt, riktigt stort tack till SPHK NN som arrangerat detta super SM i Åsarna med så kort varsel. Mycket trevligt arrangemang, supergo kamratmiddag med levande musik samt kanonspår att köra på. Hoppas ni arrangerar SM även nästa säsong. Väl mött. Sist men inte minst vill vi tacka alla som var där för en rolig helg.

Sedan vill jag uppmana alla nybörjare samt "gamla" draghundsentusiaster att anmäla sig till nybörjarträffen samt den lokala tävlingen som hålls i Ullstorp utanför Höör helgen den 10-11 april. Arrangemanget går under Skånedraget. Ni med grönt kort samt tävlingslicens anmäler er via kalendern på draghundsportförbundets hemsida. Ni som inte har grönt kort och licens kan ändå tävla( inofficiellt i motionsklassen). Anmäler er gör ni till Lotta Lundgren. Mailadressen och mer info finns på SPHK Södras hemsida. Varmt välkomna!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.