Huskylyan

Huskylyan

Vad händer?

Nu har vi en bloggPosted by Sandra Olofsson Sun, May 23, 2010 00:34:48

Såg att jag inte bloggat på 2 månader. . . . De som önskar daglig uppdatering når mig säkrast på Facebook, ha, ha, ha

Vad har då hänt sen sist? 11 april anordnades Skånedraget här i Höör. Adam deltog i 6R klassen med tävlinsgänget Niklas, Dio, Sven, Teqno, Tobbe och Tiny. Det blev tyvärr bara 2 startande i den klassen så den blev inte officiell. Dock är vi supernöjda med insatsen då spannet snittade på otroliga 29,5 km/Timme. Inte illa. Jag själv var funktionär samt startade i cani cross med Zeke. Ja, vad ska man säga. Jag var väl vid den tidpunkten inget fan av att springa med midjebälte. Zeke tyckte inte det var så värst roligt heller men vi tog oss runt :) Det blev startskottet på ett nytt intresse för mig, nämligen cani cross. Nu springer jag 3-6 dagar i veckan och satsar på en medalj på barmarks SM! Det enda bekymret för att ta den där medaljen är att de 3 bästa hundarna till cani cross ingår i tävlingsspannet. Det blir svårt när 2 ska bråka om Dio, Sven och Teqno. Bäst av dem är Dio. Där gäller det att sätta fötterna rätt!!!!!! Bilder finns i galleriet under Skånedraget. Ta en titt.

24 april var vi i Vaggeryd på SPHK Södras årliga utställning. Jan Stääv var domare och det var första gången vi ställde för honom. Resultaten ligger inlagda under respektive hunds beskrivning. Målet med utställningen var att få en 2:a på Dio så att han kan få ut sitt Polarhundschampionat när han tar det sista 1:a priset på polarhundsprov 3. Vi lyckades med det så vi var nöjda. Sedan gick det mycket bra för de andra hundarna dessutom. Så vi åkte hem med en solig, trevlig och lyckad dag i bagaget. Tack alla som gjort utställningen möjlig!

Den 5 april fick kennel Huskylyan tillökning. Team Amarox Mumin samt Trahimus Dio fick 7 underbara valpar som i morgon blir 7 veckor. 4 hanar samt 3 tikar. Det finns fortfarande 1 hane samt 2 tikar att tinga. Information om valparna ligger under planerade kullar på hemsidan. Mycket tuffa och framåt valpar. De är precis i den där åldern när man måste bita sönder ALLT. Skosnören, byxor, strumpor, ja allt är osäkert med dessa busar i närheten!

Sedan väntas det( förhoppningsvis) lite valpar efter våra hanar Teqno, Niklas samt Tiny. Den ena är kennel Ulvedalen i Danmark. För mer information om den parningen/kullen är Ni välkomna in på deras hemsida. Kennel Sunshine husky väntar också valpar.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.